Start Dialog Debatt (M)arknaden styr i flyktingkrisen
11 augusti 2018

(M)arknaden styr i flyktingkrisen

Nästan 300 000 kr i månaden för ett boende i Varberg, men ingen protesterar då det är ”marknaden” som styr. Många har gnuggat händerna i extas i flyktingkrisen och lämnat allt som heter moral och etik bakom sig (om det nu har funnits någon gång). 

Nej, nu skulle man tjäna pengar och skyndsamt köpte hugade spekulanter upp både beboeliga och obeboeliga bostäder som snabbt kunde hyras ut till kommunerna och staten. Men det var ju ”marknaden” och då får man göra vad man vill. Mitt i det hela fanns det Gud hjälpe mig personer som tänkte ut ifrån ett humanistiskt perspektiv och tänkte: Kan JAG göra något? Om jag hjälper en enda person, så har jag i alla fall gjort något.  Då blev det ett annat ljud i skällan. Men nej, de tillhör inte ”marknaden” och vill inte ockra på flyktingkrisen så då är det inte intressant. Då väljer man att lägga all kraft på att hindra att Agape skall få några pengar, det får kosta vad det vill bara vi kan stoppa dem. Extra Kommunstyrelsemöte och extra Kommunfullmäktige. 

Våra tjänstemän som redan har tunga och tidkrävande arbetsuppgifter får skyndsamt göra en utredning och dessutom köps det in tjänster från en utomstående jurist och en före detta kommunal tjänsteman som användes som konsulter. Knappast troligt att de gör detta gratis då de är en del av ”marknaden” och säljer sina tjänster, och nu skall det även kosta pengar i Förvaltningsrätten. Allt detta för att Moderaterna inte fick som man ville. 

Ni kanske skulle ha agerat lite mer kraftfullt mot de som har utnyttjat flyktingkrisen till att fylla sina egna redan välfyllda fickor i stället för att misstänkliggöra 60 engagerade medborgare med ett humanistiskt perspektiv. Så är det när (M)arknaden skall styra. Vi Socialdemokrater tycker det är rimligt att dessa personer som faktiskt ”öppnade sina hjärtan” som en känd moderatpolitiker sa, i alla får täckning för en del av sina direkta utlägg. 550 000 kr räcker en bit på vägen och vi hoppas de orkar stå kvar när nästa flyktingkris kommer.

Turid Ravlo Svensson (S)

Turid Ravlo Svensson
Turid Ravlo Svensson
Vice ordförande, Socialnämnden
turid.ravlo-svensson@varberg.se
Dela denna sida: Dela på Facebook Dela på twitter Dela på Google+ Dela på LinkedIn
Möt våra politiker

Möt våra politiker

Det är vi som jobbar och driver frågorna för ett bättre och mer rättvist Varberg. Läs mer