Start Dialog Debatt 18 nya poliser till Halland
29 november 2019

18 nya poliser till Halland

Sverige ska vara ett tryggt land för alla, och samhället ska vara starkt nog att skydda människor från allt från vardagsbrott till grov organiserad brottslighet och terrorism. Att öka tryggheten i samhället är en av socialdemokratins viktigaste prioriteringar.

Det kräver ett hårt och beslutsamt arbete över lång tid, både med brottsbekämpning och med insatser för att människor inte ska dras in i kriminalitet.

Den enskilt viktigaste satsningen för att öka tryggheten i Sverige är fler poliser på gator och torg, och fler polisanställda som kan klara upp brott. Därför genomför regeringen den största satsningen någonsin; år 2024 ska vi ha 10 000 fler polisanställda i hela landet.

Vi har byggt ut polisutbildningen så att det i dag utbildas tre gånger fler poliser jämfört med under den borgerliga regeringen.

I måndags gick 546 nya poliser till jobbet för första gången efter att ha fullgjort sin utbildning. Av dessa 546 nya poliser kommer 18 börja arbeta här i Halland. Vi vill önska alla er som påbörjar ert nya arbete varmt välkomna till en stor och viktig uppgift i vårt samhälle ni är efterlängtade.

De 546 nya poliser som nu gör sin första arbetsdag kommer att följas av många fler under de kommande åren. Sedan vi inledde vår offensiva satsning på polisen år 2019 är snart 3 000 fler anställda.

I år förstärks Polismyndigheten med 1 100 nyutbildade poliser, vilket är den högsta siffran på nio år. Vi vill även framöver fortsatt satsa brett på rättsvårdande myndigheter.

Gängbrottsligheten ska bekämpas från alla håll av samhället. Samtidigt som polisen växer genomförs en exceptionell offensiv, Operation Rimfrost, med målet att få ner våldet, beslagta vapen och narkotika och sätta gängkriminella bakom lås och bom.

Vi går också fram med ett omfattande program på 34-punkter för att ytterligare intensifiera kampen mot gängen. Programmet handlar om både skärpta straff och nya kraftfulla verktyg, men också sociala insatser som stoppar rekryteringen till gängen på lång sikt.

Steg för steg, med beslutsamhet och uthållighet ska vi trycka tillbaka kriminaliteten och göra Sverige tryggare.

Mikael Damberg (S), inrikesminister

Adnan Dibrani (S), riksdagsledamot

Adnan Dibrani
Adnan Dibrani
Riksdagsledamot
adnan.dibrani@riksdagen.se
Dela denna sida: Dela på Facebook Dela på twitter Dela på Google+ Dela på LinkedIn
Möt våra politiker

Möt våra politiker

Det är vi som jobbar och driver frågorna för ett bättre och mer rättvist Varberg. Läs mer