Start Dialog Debatt Aggressiv nationalism är förödande och avskyvärd
18 oktober 2018

Aggressiv nationalism är förödande och avskyvärd

Liksom Bertil Jagebro har jag växt upp i Sverige med föräldrar som arbetat och varit stolta över Sverige.Till stora delar är Sverige präglat av socialdemokratin. Jag är stolt över mitt land och vill kunna vara det i fortsättningen också.

Men att hävda , som Jagebro gör, att nationalism är något bra utan att tillägga: MEN aggressiv nationalism är förödande och avskyvärd. Det är snudd på historieförfalskning eller okunnighet.

Exempel på aggressiv nationalism är fascism och nazism. När det gäller SD kan man konstatera att deras principprogram i avsnittet om nationen och i avsnittet om människan bygger på samma principer som nazism, Sålunda är SD i paritet med nazism och dess aggressiva nationalism. 

Vi ser hur andra länder i Europa som till exempel Ungern och dess auktoritäre premiärminister Orba’n bygger upp en aggressiv nationalism. 

Den aggressiva nationalism såg vi i det forna Jugoslavien. Folk som tidigare levt sida vid sida hade nu i nationalismens namn blivit beredda att utrota varandra. I folkmordet i Srebrenica 10 dagar i juli 1995 mördades 8373 muslimska män och pojkar.

Marianne Johansson (S) Varberg

Marianne Johansson
Marianne Johansson

Dela denna sida: Dela på Facebook Dela på twitter Dela på Google+ Dela på LinkedIn
Möt våra politiker

Möt våra politiker

Det är vi som jobbar och driver frågorna för ett bättre och mer rättvist Varberg. Läs mer