Start Dialog Debatt Äntligen får vi en ny regering
16 januari 2019

Äntligen får vi en ny regering

Sverige får nu äntligen en ny regering och det känns väldigt bra att Socialdemokraterna och Stefan Löfven fortsatt leder denna. Att inneha regeringsmakten är oerhört viktigt.

När jag läser uppgörelsen och dess 73 punkter så känns de flesta väldigt bra. De säkerställer en stark fortsatt utveckling för Sverige med stöd till kommunerna, en tydlig arbetslinje, en bra miljöpolitik, fortsatta investeringsstöd till bostäder, ett säkerställande av personliga assistansen, en politik för inkludering och mycket mer.

Sedan finns såklart en oro för vad punkter om fri hyressättning vid nybyggnation, om arbetsrättens modernisering och förändringar i skattesystemen kommer att innebära, samtidigt som viktiga skrivningar som handlar om utveckling av skolan, sjukvården och näringslivet ger stora möjligheter för nödvändig utveckling.

Resultatet av överenskommelsen är naturligtvis varken ensidigt Socialdemokratisk eller enbart liberal. Den kan däremot innebära att vi får en långsiktig tydlig riktning i politiken, som tar hänsyn till viktiga delar av båda sidors hjärtefrågor och därmed ger företag, anställda och verksamheter en tydligare och långsiktigare politisk inriktning och det behövs verkligen.

Den tydligt blocköverskridande uppgörelsen innebär ett slut på blockpolitiken och gör att vi nu går mot en spännande framtid där S, MP och mittenpartierna C och L måste utveckla politiken gemensamt.

Detta känns utifrån de förutsättningar den samlade väljarkåren gav oss väldigt bra. Det enda alternativ som fanns var ju faktiskt en M - KD regering som hade varit helt beroende av SD. Detta hade på allvar varit en riktig katastrof för Sverige.

Visst hade jag gärna sett en tydligare Socialdemokratisk inriktning, men uppgörelsen är i grunden bra och det känns oerhört skönt att inte det högerkonservativa alternativet fick inleda bygget av den nya politiska karta vi har framför oss i Sverige.

Jana Nilsson, Kommunalråd (S)

Jana Nilsson
Jana Nilsson
Kommunalråd
jana.nilsson@socialdemokraternavarberg.se
Dela denna sida: Dela på Facebook Dela på twitter Dela på Google+ Dela på LinkedIn
Möt våra politiker

Möt våra politiker

Det är vi som jobbar och driver frågorna för ett bättre och mer rättvist Varberg. Läs mer