Start Dialog Debatt Det är socialnämnden som misslyckats
16 april 2018

Det är socialnämnden som misslyckats

Det är inte regeringens och Vänsterpartiets fel att Socialnämnden i Varberg har misslyckats med att fördela de 500 000 kronor som skulle gå till boende till ensamkommande som hinner fylla 18 år i asylprocessen. Felet är brist på politiskt hantverk och oförmåga att ändra sig när man uppenbart har målat in sig i ett hörn. Det är inte bara att ”skjuta från höften” och tro att det skall gå hem, även om det har fungerat lite för ofta. Så enkelt är det inte att vara politiker.  Erland Linjer (M) ondgör sig över att jag kan tänka mig att frångå ettårs-regeln när det gäller det tillfälliga bidrag som var tänkt att gå till boende. Men lika galant hoppar han över att han själv bryter mot två regler:

  1. Skall ha en sådan karaktär att den anses utgöra ett betydelsefullt komplement till Socialnämndens verksamhet.
  2. Skall ha som huvudsyfte att verka inom olika stödformer riktade till målgrupper inom socialnämndens område.

Ja, jag erkänner att jag har svårt att se att just HK Varberg skall ställas i samma målgrupp som Kvinnojouren, Länken, RSMH med flera som i dag är mottagare av våra föreningsbidrag. HK Varberg har inte heller som huvudsyfte att verka enligt regel 2.

Det är ingen tvekan om att HK Varberg och alla andra idrottsföreningar gör en fantastisk insats i samhället och även för integrationen. Men utan tak över huvudet och mat på bordet lär det nog bli tämligen svårt att integrera någon med hjälp av idrott.

Turid Ravlo Svensson
Turid Ravlo Svensson
Vice ordförande, Socialnämnden
turid.ravlo-svensson@varberg.se
Dela denna sida: Dela på Facebook Dela på twitter Dela på Google+ Dela på LinkedIn
Möt våra politiker

Möt våra politiker

Det är vi som jobbar och driver frågorna för ett bättre och mer rättvist Varberg. Läs mer