Start Dialog Debatt Det skulle bli fullt om alla stannar i Europas ytterkanter
30 januari 2018

Det skulle bli fullt om alla stannar i Europas ytterkanter

Replik till Johanna Palmelids svar på min debattartikel om att det är skillnad på ”att fly och flytta”.

Det är inte jag och ”mina” socialdemokrater som bestämmer vem som är migrant och vem som är asylsökande, utan det finns klara regler för detta. Dublinförordningen är gjord för att säkerställa att personer som får nej till asyl i ett land, inte bara kan resa till nästa EU-land och söka asyl igen. Det finns ett antal underliggande regler som det också skall tas hänsyn till. Det skulle nog bli tämligen fullt om alla skulle stanna i de länder som ligger i ytterkanten av Europa.

När Palmelid citerar från delårsrapporten blir sammanfattningen som när fan läser bibeln. (För det är väl inte HN som har dragit ihop texten?) Socialnämnden har i rapporten tagit upp ett antal problemområden som ligger under vårt ansvarsområde. Stycke för stycke. Varje enskilt stycke visar på en problemgrupp utan att sätta utsatta grupper mot varandra.

Lite spännande är det dock att det är möjligt att läsa samma text med så olika resultat och jag kan inte låta bli att hänvisa till den hermeneutiska forskningsprocessen, där man talar om förståelse eller fördomar, och med det menas att de kunskaper en uttolkare redan har, blir bakgrund till tolkningen.

Turid Ravlo Svensson
Turid Ravlo Svensson
Vice ordförande, Socialnämnden
turid.ravlo-svensson@varberg.se
Dela denna sida: Dela på Facebook Dela på twitter Dela på Google+ Dela på LinkedIn
Möt våra politiker

Möt våra politiker

Det är vi som jobbar och driver frågorna för ett bättre och mer rättvist Varberg. Läs mer