Start Dialog Debatt Dubbelspår i Varberg bidrar till Hallands utveckling
19 september 2017

Dubbelspår i Varberg bidrar till Hallands utveckling

Pendlar du med tåg till jobbet? Då har du säkert blivit drabbad av spårfel och förseningar de senaste åren och med rätta blivit irriterad. Västkustbanan är hårt belastad samtidigt som pendlingen ökar. När det som i Varberg bara finns ett spår får varje störning stora konsekvenser för pendlarna.

Vi socialdemokrater kämpar för att skapa utrymme för investeringar i infrastruktur och vi är glada att en stor sådan investering nu genomförs i Varberg. I mitten av 2019 sätts spaden i jorden och då börjar dubbelspåret byggas.

Både Region Halland och Varbergs kommun är med och finansierar dubbelspåret som kommer att underlätta resenärers vardag och skapa större investeringar i regionen. Vi räknar med att tack vare investeringen i dubbelspår genom Varberg ges möjlighet att bygga 2 500 nya bostäder i nya Västerport.

Att regeringen ökat investeringsbudgeten till vägar och järnvägar med 100 miljarder kronor har gjort att vi har utrymme för fler satsningar. Det innebär att Trafikverket nu även föreslår att Halmstad central byggs ut och att både Markarydsbanan och Viskadalsbanan rustas upp. Dessa investeringar är viktiga för miljön samtidigt som de underlättar för företagare och boende i hela Halland.

För Socialdemokraterna innebär ökade investeringar i infrastruktur en upprustning av den svenska modellen. Vi tror att det är genom att satsa på det allmänna som vi får både näringslivet och övriga samhällslivet att blomstra. Förbered dig på en smidigare vardag, ett Halland där tillväxten ökar och med mindre irritation i pendlingen framöver!

Per Svensson (S), oppositionsråd Falkenberg
Jana Nilsson (S), oppositionsråd Varberg
Per Stané Persson (S), vice ordförande i Tillväxtutskottet i Region Halland

Jana Nilsson
Jana Nilsson
Kommunalråd
jana.nilsson@socialdemokraternavarberg.se
Dela denna sida: Dela på Facebook Dela på twitter Dela på Google+ Dela på LinkedIn
Möt våra politiker

Möt våra politiker

Det är vi som jobbar och driver frågorna för ett bättre och mer rättvist Varberg. Läs mer