Start Dialog Debatt Idag besöker Sveriges statsminister Stefan Löfven Halland
1 juli 2019

Idag besöker Sveriges statsminister Stefan Löfven Halland

De senaste åren har Almedalsveckan på Gotland utvecklats till ett forum där främst lobbyister och företrädare för näringslivet träffas. Almedalsveckan handlar i för liten utsträckning om folkrörelse och enskilda medborgare. Vi är därför glada att Stefan Löfven istället väljer att besöka Halland för att samtala med vanliga medborgare om vilka utmaningar de ser.

Halland är ett fantastiskt län, med vackra stadskärnor, en levande landsbygd, fin natur och en bra välfärd. De senaste årens statsbidrag från Regeringen har inneburit att äldreomsorgen, skolorna och vården i våra kommuner har kunnat stärkas och byggas ut. Idag får fler personer plats på äldreboenden och personalen som ger sjukvård till våra svagaste blir fler.

Vårt län står precis som resten av Sverige inför stora framtida utmaningar. Vi ser hur generationsväxlingen ställer högre krav på välfärden samtidigt som vi måste se till att fler elever får godkänna betyg i skolan. När Arbetsförmedlingen lägger ner kontor är det framförallt landsbygden som drabbas. Vi är övertygade om att utmaningarna kan mötas med en offensiv politik för jämlikhet.

Under statsministern besök kommer vi lyfta upp vikten av fortsatta statsbidrag till kommunerna, att en jämlik politik prioriteras och att vi är glada att Sverige nu har ett stabilt styre. Vi kommer även betona att det är viktigt att regeringen de kommande åren prioriterar hårt för att mer resurser ska gå till välfärden. Vi vägrar att acceptera den politik som drivs av Moderaterna och Sverigedemokraterna där nedskärningar och skattesänkningar är lösningen på allt. För oss socialdemokrater är alltid medborgarnas intresse prioriterat framför privatiseringar eller vinstintresse.

Det är möjligt att lösa de utmaningarna vi står inför om vi gör det tillsammans, hittar gemensamma lösningar som steg för steg utvecklar samhället. Det är så Sverige är byggt och ska utvecklas vidare.

Välkommen till Halland Stefan Löfven!

Ronny Löfquist, ordförande (S) i Halland och kommunråd i Hylte kommun

Lise-Lotte Bensköld Olsson, vice ordförande (S) i Halland och regionråd

Eva Borg, oppositionsråd (S) i Kungsbacka kommun

Per Svensson, kommunråd (S) i Falkenbergs kommun

Krissi Johansson, oppositionsråd (S) i Halmstads kommun

Kjell Henriksson, oppositionsråd (S) i Laholm kommun

Jana Nilsson, oppositionsråd (S) i Varbergs kommun

Jana Nilsson
Jana Nilsson
Kommunalråd
jana.nilsson@socialdemokraternavarberg.se
Dela denna sida: Dela på Facebook Dela på twitter Dela på Google+ Dela på LinkedIn
Möt våra politiker

Möt våra politiker

Det är vi som jobbar och driver frågorna för ett bättre och mer rättvist Varberg. Läs mer