Start Dialog Debatt Inget beslut om nedlagda dagcentraler
13 augusti 2020

Inget beslut om nedlagda dagcentraler

Svar på: ”Skäms S, SD, V, M och KD!” (4/8)

Min insändare den 3 augusti var tänkt som en beskrivning på hur vi har resonerat och även hur en budgetprocess ser ut i Varberg. Jag har inga problem med att prata med pensionärer om hur det ser ut med ekonomin i socialförvaltningen och har gjort det många gånger denna sommaren. Tyvärr så bidrar Ingemar Ericssons insändare till ytterligare missuppfattningar. Det finns inget beslut om att lägga ner dagcentraler, varken på Storegården eller Apelvikshöjd.

När det gäller den omfattande byråkratin vi har i offentlig förvaltning så är Ingemar väl medveten om att jag inte är anhängare av ”New Public Management”, ett förvaltningssystem som har inburit ett dokumenteringskrav som är extremt resurskrävande. Dock är jag inte beredd att hålla med den nu mera pensionerade tjänstemannen på Socialförvaltningen som sa: ”När jag jobbade på socialförvaltningen var vi nio tjänstemän och det räckte mer än väl.

Vi behövde inte en massa utredningar, vi kände Varbergsborna och visste vad som krävdes:”

Varberg växer, och så även vår förvaltning, och tro mig, även tjänstemännen märker av neddragningar, men det blir inte så mycket insändare kring det. Det gäller att hitta en rimlig balans utan att vi riskerar att bryta mot lagstiftningen.

Turid Ravlo Svensson (S), Vice ordförande Socialnämnden i VarbergDela denna sida: Dela på Facebook Dela på twitter Dela på Google+ Dela på LinkedIn
Möt våra politiker

Möt våra politiker

Det är vi som jobbar och driver frågorna för ett bättre och mer rättvist Varberg. Läs mer