Start Dialog Debatt Stå upp för solidariteten
27 april 2020

Stå upp för solidariteten

Varje dag kommer fler och fler nyheter om människor som riskerar att bli uppsagda, som permitteras eller som behöver vård. En tuff och drastisk utveckling som kräver snabb omställning för både enskilda personer och för samhället i stort.

Det blir allt tydligare hur beroende vi är av varandra. Hur viktigt det är med en välfärd som går att lita på och trygga skyddsnät. Vårdpersonal, butiksbiträden, lokalvårdare och lastbilschaufförer är några av de yrkesgrupper som jobbar hårt för att samhället ska fungera. För att sjuka ska bli friska, för att alla ska kunna handla mat och toapapper. Solidariteten sprider sig.

Varje år firar jag 1 maj tillsammans med arbetarrörelsen med demonstrationer, pompa och ståt. I år blir det ett digitalt firande som går att se via socialdmeokraternavarberg.se. Annorlunda men ändå inte. För precis som varje år fortsätter kampen för ett rättvisare samhälle. Där alla får tillgång till vård, demokrati och välfärd. Där klassklyftorna jämnas ut och människovärdet är lika.

Stå upp för solidariteten du med!

Therese Stoltz (S)Dela denna sida: Dela på Facebook Dela på twitter Dela på Google+ Dela på LinkedIn
Möt våra politiker

Möt våra politiker

Det är vi som jobbar och driver frågorna för ett bättre och mer rättvist Varberg. Läs mer