Start Dialog Debatt Sverige bör lagstifta om övergrepp och hedersvåld
28 juli 2019

Sverige bör lagstifta om övergrepp och hedersvåld

Läste i lördagens tidning 13 juli ledaren ”Den gäckande mångkulturen” av Richard Böhme. En Intressant text där begrepp vreds och vändes på.

I Frankrike har det nyligen stiftats en lag om att förbjuda barnaga.Det är mer en symbolisk lag för att ändra mentaliteten hos folk. Man tror nämligen att barnaga är i uppfostrande syfte. Inga straff kommer att verkställas. I Sverige, som första land i världen, förbjöds barnaga, barnmisshandel 1979 och kriminaliserades.

I Ryssland har man 2017 fått en ny lag där våld i hemmet inte längre kriminaliseras. Det är numera fritt fram för hustru och barnmisshandel . Denna lag är att kuva kvinnorna  och göra dem osynliga. Kvinnor skall veta sin plats. I Sverige är hustrumisshandel kriminellt.

I Sverige har vi så kallat ”hedersvåld” och ”hederskultur” i vissa grupper som kuvar, förtrycker och kontrollerar flickor och kvinnor. Kvinnorna och flickorna förtrycks på så sätt att de inte får röra sig fritt, inte välja vem de skall gifta sig med, blir bortgifta mot sin vilja och flickor könsstympas mm. Detta vidriga uttryck för ”heder”, vad det nu är om inte ett uttryck för mannens dominans i denna grupp att vilja kuva kvinnan. Kvinnan skall veta sin plats. Kvinnan skall göras osynlig.
Inom Sveriges gränser måste man snarast stifta lagar som förhindrar  och kriminaliserar dessa brutala övergrepp på flickor och kvinnor.

Marianne Johansson (S)
Varberg

Marianne Johansson
Marianne Johansson

Dela denna sida: Dela på Facebook Dela på twitter Dela på Google+ Dela på LinkedIn
Möt våra politiker

Möt våra politiker

Det är vi som jobbar och driver frågorna för ett bättre och mer rättvist Varberg. Läs mer