Start Dialog Debatt Vi håller våra vallöften
22 september 2017

Vi håller våra vallöften

Sverige och den svenska ekonomin är urstark. Underskott på 60 miljarder kronor har vänts till överskott och motvind har blivit medvind. Tillväxten är god och 200 000 fler har ett jobb att gå till sedan regeringen tillträdde. Det nya ekonomiska läget ska användas till att återuppbygga den svenska välfärden och till att skapa ännu fler jobb.

I ytterligare en budget visar vi nu att vi håller våra vallöften och att vi konsekvent för en socialdemokratisk politik som går ut på att investera i ett hållbart samhälle, socialt, ekonomiskt och miljömässigt. De trygghetssystem som de borgerliga partierna gjorde allt för att rasera, för att finansiera sänkta skatter, ska åter stå starka.

Skatten för pensionärerna sänks, men även personer med sjuk- och aktivitetsersättning ska få skattelättnader som motsvarar ungefär 1 600 kronor per år.

Vi vill att alla ungdomar ska påbörja och fullfölja en gymnasieutbildning. Vi vill också att fler ska välja yrkesprogram och att de ska ge behörighet till högskolan. Därför satsar vi 162 miljoner kronor 2018 för att stärka gymnasieskolan.

Den psykiska ohälsan hos barn och unga har ökat över tid, vilket är ett stort samhällsproblem. Därför presenterar regeringen nu ett flertal nya satsningar som ska göra tillvaron tryggare för alla barn och unga. Bland annat ger vi 400 miljoner årligen i år och nästa år till att motverka hemlöshet bland unga vuxna, vårdsatsning för att motverka psykisk ohälsa hos barn och unga, asylsökande mellan 18 och 20 år får möjlighet att påbörja sina studier på ett nationellt gymnasieprogram och stärka kapaciteten att hantera familjeåterföringsärenden.

Vi bygger ett Sverige där alla ska känna sig inkluderade och trygga. Sjukvården ska fungera och rättsväsendet ska vara effektivt och se till att skydda medborgarna. Sveriges framgångar ska komma alla till del, i hela landet. Ojämlikheten ska bekämpas och klyftorna minskas. Det är bara så vi bygger ett hållbart och ännu bättre Sverige för alla.

Adnan Dibrani (S), Hans Hoff (S), Jennie Nilsson (S)
riksdagsledamöter, Halland

Adnan Dibrani
Adnan Dibrani
Riksdagsledamot
adnan.dibrani@riksdagen.se
Dela denna sida: Dela på Facebook Dela på twitter Dela på Google+ Dela på LinkedIn
Möt våra politiker

Möt våra politiker

Det är vi som jobbar och driver frågorna för ett bättre och mer rättvist Varberg. Läs mer